Workshop Verkiezingen in ArcGIS Online

Klik op een datum in de onderstaande tabel om u in te schrijven voor deze training!

Voor een duidelijk, mooi en actueel overzicht van de verkiezingen kan er nu gebruik worden gemaakt van een web app. De verkiezingsvoortgang en uitslag kunnen worden weergegeven in een kaart op de website en in een web app.


De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 15 maart 2017. Vanuit uw rol en deskundigheid kunt u vanuit geo-informatie een bijdrage leveren aan de informatievoorziening rondom deze verkiezing. Vooraf, tijdens en nadien!

In deze workshop leert u meer over de mogelijkheden van ArcGIS Online in relatie tot de Tweede Kamerverkiezing en gaat u aan het einde van de dag naar huis met een aantal Apps met betrekking tot de informatievoorziening rondom de verkiezingen:

  • Een mobiele App om kiezers vooraf te informeren over de ligging en openingstijden van uw stembureaus,
  • Een Dashboard om tijdens de uitslagenavond de tussen- en einduitslag (per stemdistrict en totaal) snel, professioneel en overzichtelijk te presenteren,
  • Een mobiele App om betrokkenen en kiezers, tijdens de uitslagenavond en de dagen daarna, te informeren over de lokale- en landelijke uitslagen,
  • Mogelijkheden om deze informatie en Apps in te bedden binnen- en dus deel te laten uitmaken van uw gemeentelijke website. 

Deze workshop neemt u in één dag mee in de wereld van online geo-gebruik. U hoort wat de mogelijkheden van ArcGIS Online zijn voor u en voor uw gemeente. Daarnaast ervaart u zelf hoe eenvoudig het is om online te werken met geo-informatie. U maakt in korte tijd webmaps die gebruikt kunnen worden in een browser, een smartphone of tablet of ArcGIS for Desktop.

Praktische informatie
Duur: 1 dag
Kosten:  € 495,-