Workshop 'Sociaal domein en Geo'

Klik op een datum in de onderstaande tabel om u in te schrijven voor deze workshop!

Esri Nederland organiseert speciaal voor alle gemeenten in Nederland een workshop waarin extra verdieping wordt gegeven over ‘Sociaal domein en geo': decentralisatie, basisregistratie en geografie’.

Wanneer in bovenstaande tabel geen datum is opgenomen, dan is deze workshop nog niet ingepland. Klik hier om deelname aan deze workshop aan te vragen.

Workshop 'Sociaal domein en geo'

Vanuit de eisen die de decentralisatie aan het sociaal domein van gemeenten stelt ga ik, Bert Vermeij, business developer van Esri Nederland in op de mogelijkheden die het gebruik van geografie en de basisregistraties biedt. Geografie heeft aantoonbaar meerwaarde voor onderzoek, beleidsontwikkeling, rapportage en monitoring voor het sociale domein. Tijdens deze workshop behandel ik de eisen en randvoorwaarden vanuit gemeente beleidsprocessen. Aansluitend wordt er in gegaan op de passende geografische methoden en technieken. Vervolgens werkt u een aantal voorbeelden in de praktijk uit. Zo leert u slim gebruik te maken bestaande informatie en hiermee effectieve informatieproducten te maken. 

Tijdens deze workshop krijgt u antwoord op de volgende vragen:
- Decentralisaties in sociaal domein: wat betekent dit voor uw gemeente?
- Wat is de meerwaarde van geografie, geo-informatie en GIS in het sociaal domein?
- Spreiding, concentratie van problemen, wijkgerichte aanpak, afstemmen vraag en aanbod in de wijken. Hoe richt u dit in?
- Hoe brengt u deze kennis over op uw collega's?
- Wat zijn de do’s en don’ts?
-Hoe zorgt u voor een goede veiligheid van gegevens in het systeem (privacy)?
- Wat zijn de 4 basisprincipes hoe u praktisch aan de slag kunt?

Praktische informatie

Plaats:  Zwolle

Duur: 1 dag

Prijs:  €520,- (BTW-vrij)