Menu

Workshop ArcPad 10

Klik op een datum in de onderstaande tabel om u in te schrijven voor deze training!

ArcPad is het praktische, mobiele GIS voor het inwinnen, actualiseren, analyseren en tonen van geografische informatie ‘in het veld’. ArcPad is gericht op tijdwinst bij inventarisatie en actualisering van veldgegevens, maar vooral ook op het gebruiksgemak.ArcPad is geschikt voor gebruik op mobiele apparatuur, zoals laptop, PDA, Tablet PC en smartphone.Door gebruik van de geodatabase in ArcGIS Desktop zijn de meest recente gegevens direct in ArcPad beschikbaar. Wijzigingen in het veld worden zonder moeite overgezet naar de geodatabase.

Wanneer in bovenstaande tabel geen datum is opgenomen, dan is deze training nog niet ingepland. Klik hier om deelname aan deze training aan te vragen.

In deze workshop wordt ingegaan op onder meer het overzetten van data van een desktop computer naar een mobiele computer, GPS-coördinaten weergeven op de kaart in ArcPad en de bewerkte data terugzetten naar de desktopomgeving. Uiteraard besteedt de docent de nodige aandacht aan de verwerking van GPS-metingen, het instellen van de GPS-ontvanger en het opgeven van referentiestelsels. Deze workshop is bedoeld voor degene die in het veld werkt en die op kantoor de gegevens naar inleest.

Onderwerpen

  • ArcPad-interface en Basisnavigatie.
  • Data bewerken in ArcPad.
  • Maken van een geodatabase in ArcGIS en wegschrijven naar een ArcPad-database.
  • Bestaande toolbalk van ArcPad aanpassen.
  • In het veld gegevens verzamelen.

Vereiste voorkennis

Basiskennis van ArcGIS (bijvoorbeeld door de training 'DESK I: Introductie in GIS-concepten met ArcGIS for Desktop'.

Cursusduur

1 dag

Prijs

€ 520,-