Workshop Veldwerk 2.0

Klik op een datum in de onderstaande tabel om u in te schrijven voor deze training!

DE WORKSHOP VÓÓR DE DOCENT AARDRIJKSKUNDE IN HET MIDDELBAAR ONDERWIJS! Het gebruik van een professioneel Geografische Informatie Systeem (GIS) in het onderwijs biedt vele mogelijkheden. ArcGIS Online is hét platform voor het opslaan, beheren en delen van geografische informatie, en is beschikbaar via een browser. Het is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren. Een goed voorbeeld voor het middelbaar onderwijs is Veldwerk 2.0. Nadat de docent een ArcGIS Online-kaart heeft gemaakt, kunnen leerlingen tijdens het veldwerk hun smartphone gebruiken om de route te zien en vragen te beantwoorden. Zo kunt u op eenvoudige wijze leerlingen via een digitale kaart kennis laten maken met verschillende onderwerpen. Ook kunnen leerlingen zelf aan de slag om hun eigen digitale kaarten te maken.

Wanneer in bovenstaande tabel geen datum is opgenomen, dan is deze training nog niet ingepland.  Klik hier om deelname aan deze training aan te vragen. 
 

Enkele praktijkvoorbeelden:

http://develstein.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=8df537ab6e9c4183b0c1df2b8c25209c

http://develstein.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=29982d0127eb4959ba4273c0c6d627e5

Tijdens deze cursus kunt u als docent in één dag ArcGIS Online ontdekken.

In het ochtendprogramma komen de basisvaardigheden aan bod. Hier leert u alles wat u moet weten om een eigen kaart te kunnen maken. Na de lunch gaat u aan de slag om uw eigen Veldwerk 2.0 te maken, op basis van uw eigen bestaande veldwerk of juist een compleet nieuw idee. U maakt dus iets wat u direct kunt toepassen in uw eigen onderwijspraktijk!

Na deze cursus kunt u zelf aan de slag met uw eigen ArcGIS Online-omgeving. Naast een Veldwerk 2.0 heeft u de mogelijkheid om  digitale kaarten te maken voor uw leerlingen. Ook kunt u ideeën en voorbeelden met andere docenten te delen via een online omgeving en uw leerlingen met ArcGIS Online te laten werken. 

Leerdoelen

  • De docent beheerst de basisvaardigheden van ArcGIS Online.
  • De docent begrijpt het concept van een ArcGIS Online-omgeving.
  • De docent is in staat om een ArcGIS Online-kaart te maken voor Veldwerk 2.0.

Gewenste voorkennis

  • U heeft een algemeen begrip van Geografische Informatie Systemen.
  • U heeft affiniteit met Geo-ICT.
  • Enige ervaring met een smartphone en tablet is aanbevolen. 

Kosten

Per docent bedragen de kosten €190,-. Voor dit bedrag kunt u deelnemen aan de cursus en krijgt u tevens toegang tot de software. De kosten kunnen doorgaans door uw werkgever betaald worden vanuit het persoonlijk scholingsbudget of professionaliseringsbudget. Komt u met meerdere docenten van dezelfde school? Vanaf de tweede aanmelding, zijn de kosten €150,- per docent.

Inbegrepen

  • Online toegang tot al het cursusmateriaal via het opleidingenportaal.
  • Toegang tot een online omgeving voor support, het uitwisselen van wensen en ideeën. 

Extra bijgeleverd voor VO scholen!

  • Een ArcGIS Online-omgeving voor uw VO school voor één jaar, bruikbaar voor Veldwerk 2.0 én alle andere ArcGIS Online-mogelijkheden. Om u deze ArcGIS Online-omgeving voor een jaar te kunnen uitleveren, zal onze Order-administratie contact met u opnemen om u te vragen eenmalig onze licentievoorwaarden te ondertekenen. U kunt deze voorwaarden hier raadplegen.