Workshop CityEngine

Klik op een datum in de onderstaande tabel om u in te schrijven voor deze training!

Esri CityEngine, de tool voor het modelleren van stedelijke omgevingen in 3D voor ruimtelijke planning, architectuur, simulatie, game-ontwikkeling en filmproductie, maakt het mogelijk om snel een prachtig model van de stedelijke omgeving te maken. CityEngine biedt een uitgebreide gereedschapskist aan innovatieve procedurele tools voor het aggregeren van ruimtelijke data, aanleggen en aanpassen van stratenpatronen, genereren en aanpassen van gebouwen, maken van 3D-wegprofielen, plaatsing van straatmeubilair, beheersen van het aangezicht van de skyline en het analyseren van ruimtelijke planningsprojecten.

Wanneer in bovenstaande tabel geen datum is opgenomen, dan is deze training nog niet ingepland. Klik hier om deelname aan deze training aan te vragen.

Inhoud

In deze workshop gaat u op basis van een urban design casestudy zelf aan de slag met het maken van 3D-steden in CityEngine. Gedurende deze workshop komt in een aantal oefeningen de hele workflow van het maken, beheren, analyseren en delen van een 3D stad aan bod. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de 3D Analyst-extensie voor ArcGIS for Desktop, CityEngine en ArcGIS Online. De oefeningen worden afgewisseld door presentaties over de theorie van de verschillende onderwerpen. Het doel van de workshop is om bekend te geraken met CityEngine en kennis te nemen van best practices voor het maken van 3D-stadsmodellen op basis van GIS-data.

Onderwerpen

  • Data preparatie in GIS
  • Gebruik van rasters, luchtfotografie en Lidar-data
  • Creëren van een 3D-stadsmodel
  • Stedelijke planning en ontwerp
  • Urban Design
  • Rapporteren van eigenschappen van de 3D-ontwerpen
  • 3D-data delen online met CityEngine Web Scenes

Cursusduur

2 dagen

Prijs

€ 1.040,- (BTW-vrij)